Ruteskade/Steinsprut

Reparasjon eller bytte av frontrute

Vi har lang erfaring på bilglass og tilbyr reparasjon av frontruter som er skadet av steinsprut. I mange tilfeller kan skaden utbedres på få minutter, men det er viktig at man kontakter verkstedet så fort som mulig. En skadet frontrute er ømfintlig for temperatursvingninger og kan skades ytterligere. Er skaden for stor til å repareres, må frontruten byttes raskt og bekymringsfritt. Vi bytter frontruten og sikrer kvaliteten på deler og jobb. Toyota sørger for at din Toyota forblir 100% Toyota.

Hvorfor er det så viktig å velge et Toyota-verksted?

Toyota har avtale med noen få bilglass fabrikanter og setter strenge kvalitetskrav til produsentene. Vi leverer kun originaler ruter og setter krav til passform og sikkerhet. Vi benytter kun lim som er godkjent av Toyota, dette er et to-komponent lim som ivaretar sikkerheten når vi bytter ruter. De fleste biler har i dag selvbærende karosseri og er konstruert slik at rutene er en viktig del av bæringen i karosseriet. Det blir dermed desto viktigere å sikre at reparasjon av steinsprut eller bytte av ruter blir gjort etter fabrikken sin standard. Bilene har mange tekniske funksjoner som er montert i eller i tilknytning til frontrute. Herunder varslingssystemer som øker fører/passasjer sikkerheten:

  • Lys/regnsensor
  • Filskiftvarsler/Line assistent
  • Head Up funksjon
  • Filter som styrer klima-anlegget

Kravene som stilles til oss ved reparasjon og bytte av frontrute på din Toyota er høye;

  • Alle våre teknikere må ha gjennomført kurs og opplæring i henhold til Toyotas reparasjonsmanualerFilskiftvarsler/Line assistent
  • Toyota har til enhver tid oppdatert utstyr og informasjon for kalibrering av sikkerhetssystemer og sensorer
  • Miljø er et av Toyotas kjerneverdier. Du kan være trygg på at kjemikalier og utskiftede deler håndteres på forsvarlig måte i henhold til krav om sikkerhet og miljø
  • Vi benytter kun Toyota original frontrute og EuroNCAP godkjent frontrutelim
  • Våre originale frontruter er støydempede som gir bedre førermiljø
  • Toyotas originale frontruter fjerner skadelige UV-lys

Steinsprut

Steinsprut oppstår når stein løsner fra dekkene på bilen foran og treffer frontruten. Det skjer fort, er irriterende, passer dårlig og er umulig å unngå. En liten stein kan gi små sprekker eller andre skader som riper i frontrute og billakk. Har du først fått en steinsprut på frontruten din er det viktig å få reparert den så fort som mulig. Det er ingen kostnader forbundet med reparasjon av steinsprutskader, men må frontruten byttes kan det koste mer.

Forsikring og økonomi

Mange sier at de benytter ruter tilsvarende original kvalitet, men hvorfor skal du ta til takke med noe annet enn originalruter når prisen er den samme? Toyota forsikring og mange andre forsikringsselskaper anbefaler å benytte merkeverksted og dekker utgifter til reparasjon eller skifte av rute når du har kasko- eller delkaskoforsikring uten bonustap. Toyota forsikring sørger for at du slipper egenandel ved skifte av rute også.

Sørg for at din Toyota forblir en Toyota. Tenk originalt.